Minimalist en surrealist

Zondag 11 oktober was de opening van onze laatste expositie van 2020.
Kunstenaars zijn:

Tegenstrijdigheden in de kunst zijn niet vreemd, eerder vaak een must om het publiek een reactie te kunnen ontlokken.  Boven de minimalistische objecten van de Belgische Ann van Hoey hangen de surrealistische schilderijen van Rik Lina. Beiden bejubeld in het buitenland: Ann heeft o.a. werk in de collecties van het Museum of Arts and Design in New York en Rik Lina dankt zijn internationale bekendheid met name aan zijn talrijke exposities in musea in Portugal.

Deze expositie is verlengd geopend tot en met zondag 20 december..
Vanaf 20 december zijn wij gesloten en openen weer op 5 februari 2021. In deze periode is het maken van een afspraak mogelijk.

Wij heten u van harte welkom! Reserveren is niet noodzakelijk maar wij houden de RIVM regels strikt in acht:
-1,5 meter afstand
-handen ontsmetten
-en het dragen van een mondkapje in de binnenruimten.

Ann van Hoey
De innoverende Belgisch keramiste Ann Van Hoey durft met haar werken de grenzen van innovatie in de kunst op te zoeken.
Haar kenmerkende werken vertrekken uit halve bollen die mooi haar liefde voor geometrie en passie voor techniek belichten.

Deze unieke stijl leverde haar o.a. plekken in de collecties van het Museum of Arts and Design in New York en het Museum van Kunst en Geschiedenis in Brussel op, alsook een finaleplaats op de Loewe Craft Prize 2018, de Silver Price at the 8th Cheongju International Craft Competition (KOR) en twee nominaties voor de Henry Van de Velde Awards in 2008 en 2017.

Ann van Hoey

Rik Lina

Rik Lina
Wij hebben Rik Lina ontmoet in zijn atelier in Amsterdam. Tijdens deze bijzondere ontmoeting liet hij veel van zijn grote en kleinere werken zien. Hij schildert met een tropisch pallet, zeer kleurrijk en sommige werken zijn op een collage achtige manier tot stand gekomen.

Veel van zijn werken spelen zich af in een surrealistische onderwater wereld. Zijn liefde voor deze onderwater taferelen komt door zijn vele duik avonturen in het Caribisch gebied.

Beeldentuin

A-quadraat beschikt over een fraai aangelegde beeldentuin van 7000 m2.
De beeldentuin, omgeven door het bekende coulissenlandschap, is jaarlijks open van april – oktober.

De beeldentuin is nu gesloten maar vanaf 16 oktober 2020 is onze binnentuin weer ingericht. Hier staan ca 20 beelden, veelal in brons, van o.a. beeldhouwers als Andre Vranken, Saskia Pfaeltzer, Peter Harskamp, Ruud Zweypfenning en Frank Boogaard.
De binnentuin is open tot en met 13 december a.s.

Het expositieprogramma in de beeldentuin in 2020 kunt u hier nog een nalezen.

Arrangementen

Vanaf mei 2021 organiseert A-quadraat weer rondleidingen en lezingen voor groepen vanaf 10 personen.
Het is bijzonder prettig u tijdens een bezoek te laten inspireren door een rondleiding te volgen. Aansluitend is het mogelijk een lezing met beelden te volgen die goed aansluit bij wat u in de beeldentuin of galerie hebt gezien. De galeriehouders en medewerkers vertellen u alles over de kunstwerken in de beeldentuin en in de expositieruimten.

Het is tevens mogelijk in uw programma een lunch op te nemen. Wij kunnen de lunch voor u op verschillende locaties laten verzorgen.

Voor meer details kijkt U op onze pagina Arrangementen.