Biografie

Van jongs af aan werd Yt Osinga geboeid door verschillende vormen van kunst. In de schilderkunst heeft het realistische, figuratieve werk haar voorkeur. Schilderkunst is voor Yt het intuïtief herscheppen van de werkelijkheid en is het haar grote uitdaging om stillevens heel subtiel, gedetailleerd en zo realistisch mogelijk weer te geven.
Voor haar gelden daarbij kernbegrippen als minimalisme, rust en eenvoud. Wel ligt daar bij haar gevoelsmatig ook de nadruk op schoonheid, sierlijke vormen en kleur van de voorwerpen, vruchten of bloemen, die haar op dat moment aanspreken. Ook een weerspiegeling, waarbij een zekere vervreemding optreedt, schuwt ze evenmin.
Zij beheerst de verftechniek als geen ander. Dat komt haar vakmanschap zeer ten goede waardoor zij steeds weer kan zorgen voor een een fraai en bijzonder schilderij. Yt Osinga heeft zich door de jaren heen met engelengeduld een techniek eigen gemaakt om op fijn linnen te werken en dat voelt bij elk door haar gemaakt kunstwerk als een grote voldoening en overwinning.

Yt heeft veel exposities bij galeries op haar naam staan en zij neemt deel aan internationale kunstbeurzen in Nederland.

Kunstwerken van deze kunstenaar zijn te koop via A-quadraat. Wij houden een beperkt aantal werken in stock.