Beeldhouwers

Biografie

Saskia Pfaeltzer : kunstenaar pur sang.

Haar scherpe observaties weet ze moeiteloos tot uitdrukking te brengen in uiteenlopende materialen tot werk; van monumentale porseleinen zuilen tot tien centimeter hoge beeldjes van paarden en danseressen. De combinatie van Pfaeltzer’s trefzekere aanpak, haar beheersing van vele technieken en keuze voor uiteenlopende onderwerpen heeft geleid tot een groot en veelzijdig oeuvre.
Haar beelden, veelal uitbeeldingen van mens- en dierfiguren, zijn herkenbaar en spreken direct tot de kijker. Ze zijn fantasierijk en refereren naar oude beschavingen – een schapenkop op een hoge vaas, giraf- en vogelkoppen en vrouwen met kastelen op hun hoofd.

Pfaeltzer studeerde aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, beeldhouwen en monumentaal schilderen. Sinds jaren verblijft Pfaeltzer op Sint Maarten (Caribisch Nederland). Vanaf 2010 werkt ze twee maanden per jaar en veelal op uitnodiging in China. Pfaeltzer heeft exposities in binnen- en buitenland en haar werk – vrij of in opdracht – bevindt zich in museale, particuliere en bedrijfscollecties wereldwijd.
Tegenwoordig produceert Pfaeltzer ook boeken en maakt performances.

Kunstwerken van deze kunstenaar zijn te koop via A-quadraat. Wij houden een beperkt aantal werken in stock.