Beeldhouwers

Biografie

“Ik zoek de balans tussen puur natuurlijk materiaal – sterk en robuust, minimaal menselijk ingrijpen en functie. Het stuk natuursteen, vaak een zwerfkei blijft vrijwel intact, van alle kanten zichtbaar en herkenbaar.”

Tussen de stenen opgegroeid

Als telg uit een vermaarde steenhouwersfamilie is het natuurlijk niet verwonderlijk dat mijn blik uitgaat naar brokken natuursteen. Mijn vader, grootvader en overgrootvader experimenteerden naast hun dagelijkse werk als steenhouwer ook met de artistieke kant. Ik ging verder en zocht de balans tussen puur natuurlijk materiaal – sterk en robuust, minimaal menselijk ingrijpen en functie. Mijn werk blijkt echter uniek en men noemt het dan ook wel functionele kunst.

Al zoekende, ontwikkelde ik mijn eigen signatuur echter elders op de wereld. Ik heb o.a. in Brazilië, Australië en Frankrijk gewerkt. Zette met met studie “Integriertes Design” aan de Hochschule für Künste in het Duitse Bremen mogelijk de kroon op mijn ambachtsvaardigheden en kennis. Vakmanschap werd meesterschap.

Kunstwerken van deze kunstenaar zijn te koop via A-quadraat. Wij houden een beperkt aantal werken in stock.