Biografie

Marti de Greef woont en werkt in Eindhoven op de plaats waar hij in 1951 geboren is.
Hij volgde de avondopleiding aan de Academie Industriële Vormgeving, de vrije richting, te Eindhoven. Hij is lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.

Vooral maakt hij vrij werk, voornamelijk in brons maar ook in cortenstaal, aluminium en lood, en exposeert dit bij diverse galerieën en musea in binnen- en buitenland.

Marti schroomt niet zijn figuren te deformeren. We kunnen zien dat hij enerzijds lichaamsdelen uitvergroot, zwaar accentueert, en anderzijds lichaamsdelen afknot, of zelfs geheel weglaat. Hij verheft daarmee zijn beelden boven het niveau van de simpele nabootsing van de werkelijkheid. Sterker nog, door weg te laten bereikt hij een vormentaal die onafhankelijk is van de wereld die zich rondom ons aandient en opdringt. Door uitvergroting, afknotting of zelfs geheel weglaten creëert de kunstenaar een autonome vorm die de schoonheidsbeleving vergroot en sublimeert.

Statement: Met anatomische vervormingen tast hij weliswaar het beeld van mens en dier aan, maar kan hij ook ingrijpen in de compositie zoals hij zich die heeft voorgesteld. Zo ontstaat een nieuw evenwicht dat niet meer met de natuur te maken heeft maar des te meer met zichzelf.

Kunstwerken van deze kunstenaar zijn te koop via A-quadraat. Wij houden een beperkt aantal werken in stock.