Beeldhouwers

Biografie

Na een opleiding als tekenleraar ging Marinus Klap bij het woning inrichtingbedrijf van zijn vader werken. Hier leerde hij zowel praktisch als creatief denken en het op ambachtelijke wijze uitvoeren van opdrachten.
De vaardigheden die hij in deze periode opdeed en het verlangen om zich door middel van vrije expressie te uiten, brengen hem er toe beelden te gaan maken; aanvankelijk figuratief van aard, later abstracter, naarmate hij zich als beeldhouwer ontwikkelt en een bruikbare synthese vindt tussen figuratie en abstractie. Het uitbeelden van de menselijke figuur, alleen of in een groep, is een steeds terugkerend thema.

Zijn beelden uitgevoerd in brons, natuursteen of polyester werden tentoongesteld in Nederland, Zwitserland, Spanje en Denemarken. Regelmatig krijgt hij opdrachten van bedrijven en instellingen voor het maken van beelden of wandreliƫfs. Zijn werk wordt veel gevraagd voor exposities in kasteeltuinen, op landgoederen en tijdens culturele manifestaties vanwege de nadrukkelijke aanwezigheid ervan.

Kunstwerken van deze kunstenaar zijn te koop via A-quadraat. Wij houden een beperkt aantal werken in stock.