Prachtig gelegen in het coulissen landschap van de Achterhoek ligt in de plaats Vorden de boerderij ‘t Heuvelink. Vorden staat bekend om zijn vele mooie kastelen. De boerderij ligt tussen het kasteel ’t Medler en het kasteel de Wildenborch. In dit kasteel heeft de dichter A.C.W. Staring (1767 – 1840) jarenlang gewoond.

Het Medler en boerderij ’t Heuvelink kennen een zeer lange verbintenis. Ooit heeft de boerderij met bakhuis en doorrijschuur deel uitgemaakt van het landgoed het Medler. Daarvoor moeten wij teruggaan naar het jaar omstreeks 1850.

Sinds 1960 heeft de boerderij haar bestemming als boerenbedrijf ingeruild voor woning. Ad en Ad Borest hebben in 1999 hun intrek genomen in de gerenoveerde boerderij. In de afgelopen 10 jaar heeft ’t Heuvelink een grote gedaantewisseling ondergaan. Zowel boerderij als erf hebben letterlijk en figuurlijk meer ruimte gekregen.

De doorrijschuur van de boerderij is sinds 2008 in gebruik door A-quadraat galerie en beeldentuin, gespecialiseerd in het presenteren van hedendaagse kunst.

Loading...