Biografie

Gabriëlla Willekens (1956) is geboren in Antwerpen en voltooide haar studie aan de Akademie voor Schone Kunsten in Berchem in 1985.
Vertrekpunt van creëren is wat zij op dat moment voelt. Vanuit het centrum van dit voelen, ontvouwt zich een beweging in vorm, symbool en kleur. Haar centrale thema luidt:

“Als ik schilder, zie ik meer dan ik kan verwoorden en begrijp ik meer dan ik zie”

“Wij leven in een wereld van vorm en dat in mij wat aandacht vraagt, roept vormen op: beelden, houdingen, kleuren…
Uit deze caleidoscoop ontvouwt zich een vorm van waaruit ik begin te werken. Voor mij vraagt werken vanuit vorm een bepaalde aandacht, concentratie. Deze focus ervaar ik als nodig om door een proces heen te gaan. Met iedere verflaag die ik aanbreng, kan ik dieper in mijn systeem, opent zich de volgende laag.

De beweging vanuit mijn voelen is cirkelvormig. Hij begint met loslaten en halverwege gebeurt er iets magisch. Het loslaten houdt op en ik stroom vol met stilte, evenwicht. Het hele proces begint met het gevoel van de weg zoeken om uiteindelijk vast te stellen dat de plek die ik dacht verloren te zijn is teruggevonden. Sterken nog, ze was nooit echt verdwenen. De cirkel sluit zich… ik ben thuis.

Leven gebeurt, er is voortdurend beweging, verandering…. Sommige ervaringen laten diepe indrukken na die vaak een impuls geven aan een nieuwe vormuiting. De driedimensionale objecten aangebracht voor de schilderijen en ook de mannelijke figuren zijn daar een voorbeeld van.“

Gabriëlla werkt met relatief weinig kleuren. Door deze te mengen ontstaat een heel eigen kleurenpalet. Penseelstreken zijn nauwelijks zichtbaar in haar werk door het gelaagde schilderen met marterpenselen. Vaak breng ze daarnaast reliëfs aan op basis van zijde die voor contrast zorgen.

Kunstwerken van deze kunstenaar zijn te koop via A-quadraat. Wij houden een beperkt aantal werken in stock.