Beeldhouwers

Biografie

Kracht en beweging zijn woorden die kenmerkend zijn voor het werk van Frans van Straaten. Hij gebruikt mooie klassieke lijnen die nooit vervelen.
Met aandacht voor details en met scherpe lijnen weet hij de essentie van een beeld weer te geven. Daarnaast speelt ruimtelijkheid een belangrijke rol. Er zit kracht en spanning in zijn werk, maar tegelijk blijft het sierlijk en luchtig.

De ontwikkeling die Frans als beeldend kunstenaar doormaakte is sterk, verrassend en duidelijk herkenbaar. Zijn manier van beeldhouwen is onvergelijkbaar.
Kracht en beweging zijn woorden die kenmerkend zijn voor zijn werk Inspiratie voor zijn werk haalt Frans ondermeer uit de danskunst, maar hij laat zich ook inspireren door de oude Egyptenaren, waar vormen strak en monumentaal zijn en de details perfect.

Ook de Renaissance boeit hem. Zoals Leonardo da Vinci met zijn veelzijdigheid en zijn intrinsieke energie, waarbij zijn kunstwerken als het ware ontstaan vanuit een verstilde emotie.
Het tegenovergestelde vindt hij in de expressiviteit van Michelangelo met grootse bewegingen en veel dynamiek.Ook kan Frans niet om Giovanni da Bologna heen vanwege de tegengestelde bewegingen en de suggestie dat de wet van de zwaartekracht niet van toepassing lijkt te zijn.

Kunstwerken van deze kunstenaar zijn te koop via A-quadraat. Wij houden een beperkt aantal werken in stock.