Wij zijn begonnen!

Vanaf eind mei zijn de galerie en de beeldentuin weer geopend. Er is weer tijd en ruimte om onze klanten en bezoekers te kunnen verwelkomen en van advies te dienen.
Fijn dat we u weer kunnen ontmoeten!

Op 31 mei jl. is onze zomer expositie in de galerie van start gegaan. De expositie duurt tot 26 juli.
Kunstenaars zijn:

Jaap Ploos van Amstel
Jaap Ploos van Amstel is geen schilder van de strakke horizon. Zijn werk speelt zich af in het grensgebied van abstractie en figuratie, daarbij is hij steeds op zoek naar elementen als ruimte, massa en volume en de wisselwerking daartussen.

In zijn werk laat hij zien dat het onmogelijk is om een onderscheid te maken tussen vorm en inhoud.
De gekozen thema’s zijn steeds zorgvuldig uitgewerkt waarbij kleur en vorm onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en bij eik onderwerp een ander accent krijgen.

Marti de Greef
Marti de Greef woont en werkt in Eindhoven. Hij volgde de avondopleiding aan de Academie Industriële Vormgeving, de vrije richting, in Eindhoven.
Hij is lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.

Wat in de meest recente beelden van Marti de Greef opvalt is vooral het diverse materiaalgebruik zoals brons, hout, aluminium, porselein en lood.
Ook experimenteert hij nog steeds met de nieuwe mogelijkheden van de vormentaal. Deze wordt rustiger maar is nog steeds dynamisch. Compacte vormen hebben meestal de voorkeur en moeten zeker in evenwicht zijn, zelfs als het beeld balanceert op bijvoorbeeld één been. De compositorische mogelijkheden van het menselijk lichaam blijven hem buitengewoon boeien, prikkelen en uitdagen.

Beeldentuin

A-quadraat beschikt over een fraai aangelegde beeldentuin van 7000 m2.
De beeldentuin, omgeven door het bekende coulissenlandschap, is jaarlijks open van april – oktober.

De beeldentuin is dit jaar geopend van 31 mei – 4 oktober.
Wij presenteren dan weer talloze werken in diverse materialen van bekende en nieuwe kunstenaars.

Het expositieprogramma van de beeldentuin volgt binnenkort.

Arrangementen

Vanaf 1 september organiseert A-quadraat weer rondleidingen en lezingen voor groepen vanaf 10 personen.
Het is bijzonder prettig u tijdens een bezoek te laten inspireren door een rondleiding te volgen. Aansluitend is het mogelijk een lezing met beelden te volgen die goed aansluit bij wat u in de beeldentuin of galerie hebt gezien. De galeriehouders en medewerkers vertellen u alles over de kunstwerken in de beeldentuin en in de expositieruimten.

Het is tevens mogelijk in uw programma een lunch op te nemen. Wij kunnen de lunch voor u op verschillende locaties laten verzorgen.

Voor meer details kijkt U op onze pagina Arrangementen.