Expositie “Colour your Life”

De eerste solo-expositie van 2018 is op zondag 4 maart van start gegaan. Kunstenaars zijn:

Van uitersten in de kunst genieten bij A quadraat is vanaf de opening op 4 maart 2018 mogelijk.
Uitersten in het werk van de schilders Hans Dolieslager en Sophie Walraven, die zichtbaar wordt in de uitvoering en in het materiaalgebruik. Maar samen met Olav Slingerland, de keramist en designer, vormen zij ook weer een mooie eenheid. Een eenheid in het thema ‘Color your life’ en in het onderwerp interieur. En deze expositie is verrassend, omdat ook de permanente ruimte met werk van een van deze drie kunstenaars is ingericht.
De expositie duurt tot en met 22 april 2018.
 
Op 25 maart is Hans Dolieslager om 14.00 aanwezig in de galerie om u, onder andere, te vertellen over zijn marouflage-techniek.
Op 8 april is Sophie Walraven om 14.00 aanwezig in de galerie. Zij spreekt over haar inspirator, de Italiaanse schilder Giorgio Morandi.
 
 
Hans Dolieslager
Het hoofdthema in het werk van Hans Dolieslager vormt het landschap van Goeree-Overflakkee. Het natuurgebied “De Kwade Hoek” en de polders rond zijn woonplaats Goedereede zijn al ruim dertig jaar onderwerp van zijn schilderijen, pastels en grafiek. In die dertig jaar heeft de kunstenaar zijn eigen kijk op dit landschap laten zien. Iedere dag vertoont het landschap een ander gezicht, afhankelijk van het seizoen of het uur van de dag. En vooral de atmosfeer, wisselend met het weer; helder en zonnig of nevelig en omfloerst, wordt door Hans Dolieslager op de zijn herkenbare manier weergegeven.

De laatste tijd verschijnt er ook ander werk van zijn hand. Naast het landschap zien we nu interieur en stilleven. Het oogt klassiek en het is nog heel bescheiden, maar de zorgvuldigheid waarmee het is geschilderd maakt nieuwsgierigheid naar meer.

 
Sophie Walraven
De stijl van het werk van Sophie Walraven laat zich uitstekend omschrijven als: helder, energiek, uitgesproken en soms ingetogen.

Zij tekent en schildert zoals zij alles om haar heen ziet en ervaart. Door te vereenvoudigen, vangt Sophie met haar lijnenspel het karakter en komt zo tot de essentie van wat voor haar wekelijkheid is. Zij gaat op een onderzoekende manier om met kleur en perspectief.

Zij werkt behalve in haar atelier ook buiten door street art te maken. Zij werkt mee aan performances en bedacht het interactieve kunstpodium.

 
Olav Slingerland
Tijdens zijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven heeft Olav Slingerland de mogelijkheden van het gieten van klei als onderdeel van het keramisch proces ontdekt. Door het toepassen van gietmallen, produceert hij kleine series keramische objecten waarin de hand van de maker zichtbaar blijft. Olav voert het proces van ontwerp tot eindproduct dan ook zelf uit.
Zijn fraai gevormde objecten worden in contrastrijke kleuren uitgewerkt.

In 2012 heeft Olav in het Sanbao International Ceramic Art Institute in Jingdezhen, China gewerkt aan een eigen collectie. Daarnaast werkte hij in een gemeenschappelijk project samen met Chinese keramisten. Het resultaat van deze intensieve werkperiode is in een prachtig boekwerk vastgelegd.

 

Rondleidingen met lezing en lunch

Ook dit jaar organiseren wij van mei tot september maandelijks rondleidingen door de Beeldentuin met aansluitend een lezing en lunch (van 11.00 – 14.00 uur). De groepen zijn niet groter dan 15 personen.
 
De rondleidingen staan dit jaar gepland op:
vrijdag 18 mei
vrijdag 22 juni
vrijdag 27 juli
vrijdag 24 augustus
vrijdag 21 september
 
Na de rondleiding is er een boeiende lezing. Van enkele kunstenaars uit de beeldentuin worden hun kunstwerken in historische perspectief geplaatst en daarbij hun inspiratie betrokken.
Na de lezing is er een heerlijke lunch bij het prachtig gerestaureerde B & B Olthuys tegenover de galerie.
 
U kunt zich vanaf heden via de mail opgeven en een plekje reserveren. Overigens zijn deze rondleidingen, op afspraak en op een eventuele andere datum ook interessant voor groepen.

Tip: geef een vriend of kennis een rondleiding cadeau!

rondleiding

foto: San van der Molen

 
Het programma van de dag ziet er als volgt uit:
11.00 – 12.00 Welkom en rondleiding in de beeldentuin
12.00 – 13.00 Lezing met kopje koffie/thee met petite four
13.00 – 14.00 Lunch bij B & B Olthuys
 
Aansluitend eventueel terug voor een bezoek aan de galerie en de beeldentuin
De kosten zijn € 25 per persoon. Er kunnen per datum max 15 personen deelnemen.
Inschrijving gaat als volgt:

1. meld u aan via info@galerie-a-quadraat.nl
2. maak € 25,- p.p. over op bankrekeningnummer NL72 ABNA 0415 4261 11 t.n.v. Galerie A Quadraat BV onder vermelding van uw naam en de datum van deelname.

 

Groeps arrangementen

U kunt bij A-quadraat een inleiding in de beeldentuin of in de galerie aanvragen voor een groep van 8-15 personen.
Wij verzorgen dan voor u een programma van 1,5 a 2 uur.

Wij ontvangen groepen graag op vrijdag, zaterdag of zondag.
Voor het basisprogramma inclusief een kopje koffie/thee met gebak en een glas wijn bedragen de kosten € 12,50 per persoon.

– U kunt telefonisch reserveren (0575-556456 ) of via de contactpagina
– In overleg met de galeriehouders zijn er meer arrangementen mogelijk.