In verband met de ontwikkelingen van het coronavirus zijn wij tijdelijk gesloten

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus zijn wij, om uw gezondheid en om een gepaste afstand te kunnen bewaren, alleen op afspraak geopend.
Bel of mail ons en u bent van harte welkom.

De huidige expositie “Stills “ is verlengd tot 5 juli. Ondertussen werken wij door met de voorbereidingen voor de volgende expositie en met de inrichting van de beeldentuin. Beiden starten vooralsnog op 31 mei.
Wij laten U op de website, in steeds wisselende video’s, de voortgang hiervan zien.

Blijf gezond en pas goed op elkaar, met hartelijke groet,

Ad en Ad Borest

Expositie “Stills”

Zondag 23 februari was de vernissage van onze eerste expositie in 2020. Deze expositie is inmiddels verlengd tot 5 juli.

Kunstenaars zijn:

Natalia Dik
Natalia Dik werd geboren in Novoaltjsk, Siberië. Zij behaalde de zilveren medaille voor haar eindexamen aan de Repin Academie van St.Petersburg. Daarna volgde een internationaal schildersbestaan in Europa, Afrika en Amerika. Ze ontving de Rembrandt Painting Award en haar werk was te zien in de National Portrait Gallery en in de Hermitage, Amsterdam.

Natalia schildert eenvoudige landschappen, alledaagse voorwerpen en portretten.
Haar werk lijkt aangetast door licht, zoals een oude kan slijtplekken is gaan vertonen door de handen die de kan duizendkeer met liefde oppakten.
Met een palet met alleen eenvoudige pigmenten, een paletmes en een stel kwasten smeedt zij de illusie van licht op het linnen.

Yt Osinga
Van jongs af aan werd Yt Osinga geboeid door verschillende vormen van kunst. In de schilderkunst heeft het realistische, figuratieve werk haar voorkeur. Schilderkunst is voor Yt het intuïtief herscheppen van de werkelijkheid en is het haar grote uitdaging om stillevens heel subtiel, gedetailleerd en zo realistisch mogelijk weer te geven.

Voor haar gelden daarbij kernbegrippen als minimalisme, rust en eenvoud.
Wel ligt daar bij haar gevoelsmatig ook de nadruk op schoonheid, sierlijke vormen en kleur van de voorwerpen, vruchten of bloemen, die haar op dat moment aanspreken. Ook een weerspiegeling, waarbij een zekere vervreemding optreedt, schuwt ze evenmin.

Eberhard Szejstecki
De kleine sculpturen van Eberhard trekken direct de aandacht van de kijker.
In combinatie met de titel vertelt elk beeld zijn eigen verhaal.
Daarnaast wordt het beeld in al zijn speelsheid goed neergezet.

Hij maakt zijn beelden in keramiek, brons, terracotta en gips en schildert ze met water en acrylverf.
Dit geeft zijn sculpturen in combinatie met de verschillende texturen een vintage, maar ook een heldere, frisse look.

Beeldentuin

A-quadraat beschikt over een fraai aangelegde beeldentuin van 7000 m2.
De beeldentuin, omgeven door het bekende coulissenlandschap, is jaarlijks open van april – oktober.

Vooralsnog zal de beeldentuin dit jaar geopend zijn van 31 mei – 4 oktober.
Wij presenteren dan weer talloze werken in diverse materialen van bekende en nieuwe kunstenaars.

Het expositieprogramma van de beeldentuin volgt binnenkort.

Arrangementen

A-quadraat, galerie en beeldentuin, organiseert het hele jaar door rondleidingen en lezingen voor groepen vanaf 10 personen.
Het is bijzonder prettig u tijdens een bezoek te laten inspireren door een rondleiding te volgen. Aansluitend is het mogelijk een lezing met beelden te volgen die goed aansluit bij wat u in de beeldentuin of galerie hebt gezien. De galeriehouders en medewerkers vertellen u alles over de kunstwerken in de beeldentuin en in de expositieruimten.

Het is tevens mogelijk in uw programma een lunch op te nemen. Wij kunnen de lunch voor u op verschillende locaties laten verzorgen.

Voor meer details kijkt U op onze pagina Arrangementen.